Loading...

Vylétněte z hnízda do Ústí

Probádejte nejen Univerzitu J. E. Purkyně, ale i její okolí.

Víme, že není lehké opustit svoje rodné město, ale za každým novým krokem se skrývá nové dobrodružství. Jsme si jisti, že tady v Ústí vás čeká nespočet nových zážitků a zkušeností.

Nebojte se opustit rodné hnízdo

Udělejte krok do neznáma a získejte nové zkušenosti, přátele a nezapomenutelné zážitky. Ústí nad Labem vás ve výběru kulturních či sportovních aktivit rozhodně nezklame.

Snadná doprava do Ústí nad Labem

Do Ústí nad Labem se dostanete automobilovou, autobusovou i vlakovou dopravou. Sídlo v krajském městě nabízí četné dopravní spoje (Klíšská, Solvayova, Kampus).

Naše univerzita se nachází nedaleko centra, které je velmi dobře dostupné za pomoci několika autobusových spojů, které v našem kampusu staví.

Více o dopravě

Snadné bydlení pro naše studenty

Sami studenti řeknou, jaký je u nás život.

Ubytování a vysokoškolské koleje

Kde lépe poznáte studentský život než na vysokoškolských kolejích? Poznejte krásu, kterou může mít síla druhého domova.

Na kolejích jsou k dispozici společenské místnosti, klavír, kulečník, automatické pračky a sušárny.  Všem ubytovaným studentům recepce kolejí nabízí možnost zapůjčení sušáku na prádlo, žehličky či vysavače. Internetové připojení je dostupné na všech pokojích.

Univerzitní koleje

_wpa9_content_template

Bydlet v soukromém podnájmu

Ústí nad Labem nabízí oproti jiným městům podstatně levnější možnosti bydlení. Přestože jde úroveň města nahoru, ceny nájemného zůstávají stále nejvíce atraktivní
v ČR. Příjemné studium vždy upevní komfortní zázemí.

DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

Vše je jen na pár kroků

V samotném areálu se nachází fakulty filozofická, umění a designu, strojního inženýrství, životního prostředí a přírodovědecká. Fakulty pedagogická a sociálně ekonomická jsou prakticky přes ulici.  V centru kampusu je knihovna spolu s kavárnou Kampuska. Také se zde nachází rektorát, budovy Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra (MFC) a amfiteátr.

Ústí nad Labem - skvělé místo pro studium a život

V údolí mezi špičatými kopci Českého středohoří, na soutoku Bíliny a Labe leží univerzitní město Ústí nad Labem. Do nově vystavěného centra se vrátil život. Každá městská čtvrť má vlastní specifický charakter. Najdeme tu pěkné kousky z období heimat-stylu, secese, funkcionalismu
i nejmodernější most Čech zvaný Mariánský – emblém města.

Jak už to u studentských měst bývá, i to naše žije kulturou
a sportem. Najdete tu tři divadelní scény, několik kin
a nepřeberné množství klubů a kaváren
se zajímavým programem. I sportu se u nás daří, především díky krajině. Kopce zvou k toulkám a mocný tok Labe otevírá perspektivu směrem ven, do světa, po Labské stezce. Projít se můžete na hrad Střekov. Komu je Ústí malé, může se rozjet do Drážďan, kam je to autem tři čtvrtě hodiny. Stejně jako do Prahy.

upraveno Kaplanem
Loading...